Rulle för många

Innan jul hade vi gäster över till lunch. Jag klurade länge på vad som var praktisk mat att förbereda och kom då ihåg en gammal klassiker från 80-talet. Pannkaksrullen! Oj så många sådana man åt då på alla olika fester. Men så föll den i glömska och det var lite synd. Lätt att göra och framför allt till många, det går bra att förbereda och man kan fylla med olika saker. Jag har ätit med köttfärs, min favorit, men även med svamp och räkor. Bara fantasin kan sätta gränser. Varje rulle ger ca 10-12 bitar beroende på hur stor långpanna man har och det är ganska mäktigt. Man kan fylla en påt med färdiga rullar och värma när gästerna kommer och då kan man utfodra många! Här var vi 8 personer och två rullar räckte gott och väl. Men det beror på hur hungrig man är. Till serveras en sallad och en kall öl är riktigt gott till en kryddig köttfärs. Så nu återupplivar vi den gamla hederliga pankansrullen igen!

Till en rulle behövs:
4 ägg
2 dl mjöl
1 tsk salt
5 dl mjölk

Vispa ihop salt, mjöl och mjölk till en klimpfri smet och vispa sedan ner äggen. Häll i en långpanna med bakplåtspapper som du penslat med lite olja eller smält smör för att vara säker på att den ska lossna. Grädda i 200 grader i ca 30 min. Nu pöser det upp som en vulkan på sina ställen, var lugn, det blir bra ändå! Pannkakan ska få färg och stelna så anpassa tiden efter din ugn.
Vänd upp pannkakan på ett nytt bakplåtspapper och dra försiktigt av det papper som den gräddades på. Låt svalna lite.

Fyllning till en rulle:
Köttfärs med mexikansk smak
600 g nötfärs
2 gula lökar
2 klyftor vitlök
1/2 pkt krossad tomat'
2 msk hackade jalapenos
1 påse tacokrydda
salt och peppar

Hacka lök och vitlök. Fräs i olja utan att det tar färg. Häll över i en gryta.
Fräs köttfärsen så att den blir smulig, krydda med salt och peppar och häll i grytan.
Tillsätt krossag tomat, jalapenos och tacokryddan och låt puttra i 10 min. Smaka av. det gör inget om det är kryddstarkt, vill man ha mer tacosmak kan man även ha i lite chilipulver. Låt fyllningen svalna lite, men inte kallna innan den bres ut på pannkakan. Rulla ihop pannkakan och lägg med skarven neråt. Om man ska äta direkt så kan man göra fyllningen medan pannkakan gräddas och fylla den varm och servera direkt. Annars låter man rullen kallna och när det är dags att äta så värmer man upp den i ugnen. Gillat man ost kan man strö över lite riven ost innan den värms. Skär i skivor och servera med en rejäl sallad.

Kommentarer
Postat av: Pialotta

Låter gott, jag har något liknande recept.. i alla fall Köttfärsrulle. Synd du inte har ett foto på din mat:-)

Tjingeling

2009-01-08 @ 22:44:56
URL: http://kakomaten.blogg.se/
Postat av: Nina

Trevlig blogg:)!

2009-01-09 @ 22:50:32
URL: http://systrarnayster.blogg.se/
Postat av: Nina

Trevlig blogg du har:)!

2009-01-09 @ 22:51:46
URL: http://systrarnayster.blogg.se/
Postat av: Matoraklet

Jag kommer ihåg ett snarliknande recept från kalle ankas kockbok som jag fick som barn, verkligen älskade de där pannkaksrullarna men min favorit var pannkaksrullar fyllda med jordgubbar med mormors vaniljglass. Gud vad gott =)



Väldigt fin blogg förresten!

2009-01-13 @ 16:52:29
URL: http://matoraklet.blogg.se/
Postat av: Arandur

Bra blogg :)

Jättebra mat tips, ser jätte gott ut.

Ska vi följa varandras blogg?

2009-01-24 @ 19:43:36
URL: http://arandur.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0