Kyckling i sällskap

Nöden är uppfinningarnas moder säger de som vet. Allt jag vet är att jag har två lägen, katastrof eller hit i köket när jag ska vara kreativ. Och med sjuka barn hemma så måste man vara lite fantasifull för at inte enbart göda de små på studentmat, dvs kaffe, nudlar och makaroner med ketchup.*S* Nej så illa är det inte, men vissa dagar så är man inte sugen på att stå i köket flera tillfällen om dagen och vara duktig och laga näringsriktig mat som barnen och helst även man själv gillar. Då vill man bara sitta i soffan med chokladkaffe och en "allt om mat" och titta på alla andra när de är duktiga och då är det ruskigt lockande att koka snabbnudlar till barnen och själv leva på latte.
Nåja, ur denna trista gråa onsdag så fick det bli en kylskåpsrensning och faktiskt var jag smart nog att skriva upp allt jag la ner i grytan. Klokt val för det blev faktiskt väldigt gott!
Ur frysen kom det lite kyckling, jag brukar köpa färsk kyckling när det är billigt och frysa in, jag gillar inte den där gummiaktiga sk marinerade hemska sakerna. Och dessutom så älskar jag lårfile, godare och lite mer smak tycker jag.
316172-87

Så till jasminris och lite sallad åt vi en gryta på:
ca 400 g kyckling
1-2 morötter i bitar
ca 15 cm purjo
1-2 stjälkar selleri
1 burk svamp
1 pkt matgrädde
ca 2-3 msk sweet chilisås
1-2 klyftor vitlök
drygt 1 msk kycklingfond, kanske två
1 msk kinesiks soya
svartpeppar

Kycklingen skars i lagom grytiga bitar och fick fräsa ihop med morot och selleri. Sedan åkte det ner svamp, väl avrunnen, strimlad purjo och finhackad vitlök. Fräsa lite till och sedan på med grädde, sweet chili och fond. Koka ihop medan riset blir klart så att såsen blir lite krämig. Smaka av med soya, peppar och ev mer av något annat...
barnen åt med mer sweet chili på riset i brist på soyan som tog slut. Jag tog lite sallad till istället. Vi har alla olika preferenser i vår familj...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0