het korv i gryta

Jag fortsätter på temat korv. Det fick bli en snabb lunch idag för att det skulle hinnas med snögubbar, skottning och en halv fästning innan vi frös allt för mycket och gick in. Alltså kollade vi i kylen efter vad som fanns hemma och titta, där låg ett paket choritzo. Perfekt. Det fick bli en gryta med heta smaker som går fort att laga. Pastagrytan på spisen och så var det igång.
Om man vill så kan man förstärka grytan med tex kokta, avrunna kikärtor och lite paprika i bitar. Då behöver man inte pasta till.
Jag gillar att ha en klick gräddfil eller creme fraish som en sval topp till allt det heta, men det är jag ganska ensam om i familjen som gillar att svettas.

Het korv
ett paket choritzokorvar
1 förpackning krossad tomat, med chilismak för den som vågar
1 burk majs
1 gul lök
salt, peppar, socker, chilipulver, paprikapulver
(ev några dl kikärtor, se ovan och en paprika i valfri färg)

Skiva korven ganska tunnt och fräs den till fin färg. Hacka löken grovt. När korven har fin färg, lägg ner löken och avrunnen majs och fräs en stund så att löken börjar bli glansig. Något fett i pannan brukar inte behövas, korven är fet nog. Häll ner tomatkrosset (kikärtor och paprika) och puttra medan pastan blir klar. Smaka av med en nypa socker, salt, paprikapulver och chilipulver.
Servera.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0