Grillningen är i gång

Nu i hettan så äter vi ute så mycket vi kan och grillen används så ofta som möjligt. Men efter tillräckliogt många olika varianter av grillat så börjar jag vilja ha något annat. Så nu sist så åt vi faktiskt bara grillad korv med olika styrkor på, grillkorv till barnen och het choritzo till maken medan jag tog en emmentalerfylld korv. Till åt vi grillade gröna bönor i folie. Lite mer nyttigt än bara ett bröd.
Väldigt enkelt, ta ett rejält ark ugns/grillfolie och lägg en rejäl hög gröna bönor i mitten. Ringla över olivolja eller klicka på lite smör. Salta och peppra och smaksätt gärna med tex skivad rödlök eller hackad vitlök, men ta inte för mycket för då försvinner lite av bönsmaken. Vik ihop paketet med skarven uppåt och lägg på grillen. Våra tyckte vi var klara efter ca 10 min men det beror på hur al dente man gillar dem och hur varm grillen är etc. Öppna och provsmaka och om man vill så kan man ha paketet öppet den sista stunden.
Samma sak kan man med fördel göra med överbliven färskpotatis. Skiva den och lägg på folie. Salta och peppra och rör ihop ett kryddsmör med massor av färska örter och vitlök om man vill eller lite fin hackad scharlottenlök och klicka ner i paketet. Lägg på grillen en stund innan köttet och låt allt bli rykande hett och gärna lite krispigt i botten, det tar drygt en kvart hos oss om grillen är varm, annars lite längre.
Njut av sommaren!

Kommentarer
Postat av: Åsa

Gröna bönor ska absolut med nästa gång här!! Tack för tips! Nu till lunch blir det den enkla varianten; engångsgrill (slipper rengöra galler) och grillade korvar i olika varianter men alla med minst 85 % kött. Till barnen - bröd. Till mig - lite skivade grönsaker. Duger i hettan. Men som sagt nästa gång blir det bönorna!!

2008-06-06 @ 12:19:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0