ananaspaj

När jag första gången fick höra talas om ananaspaj blev jag väldigt tveksam. Okej, ananas är gott, men jag är bestämd på till vad man ska ha detta... jag ändrade mig dock när jag väl fick smaka för det ÄR gott, inte alls så som jag trodde och det har jag hört från flera, det är inte som man tror! Jag föredrar mer citron i min paj än vanligt för en fräschare ton, det smakar fortfarande ananas, men blir inte så jolmit som det annars kan bli. Glass till är gott, men det går att äta som den är. Däremot gillar inte jag vanlijsås till, det blir för sött, men jag vet andra som protesterar mot detta uttalande och gärna häller på massor av sås. Prova dig fram!

deg:
150 g margarin
1 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver

det blir oftast deg över, men om man minskar på satsen räcker den inte, så det är en balansgång. En "vanlig" pajform är lagom i proportion till fyllningen enligt mig.
Smält margarnet, låt det svalna från hett till varmt. Häll ner socker, mjöl och bakpulver i margarinet. Rör ihop till en deg och tryck ut den i formen.

Fyllning:
1 stor burk krossad ananas
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 burk fet creme fraish
1 stort ägg
2 tsk citronsaft + rivet skal från halva

Häll av ananasen väl, pressa ut saften så att den blir ganska torr.
Rör ihop ägg, socker, creme fraish, ananas, vanlij och citron. Häll fyllningen i pajskalet och grädda 25-30 min i 200 grader i ugnen.
Låt pajen svalna lite innan serveringen.

Kommentarer
Postat av: Tösens M a m m a

Låter riktigt gott...

2008-02-27 @ 11:32:02
URL: http://bomullstussen.webblogg.se
Postat av: Tina

Åhh, jag älskar ananaspaj men hade inte receptet, TACK!!!

För resten så har jag receptet på en extremt kladdig tunn chokladkaka med glasyr. var du inte på jakt efter glasyrrecept förut? bBarnen (och jag & Laila) älskade den söta smaken.

Kram!

2008-02-27 @ 13:34:41
Postat av: Anonym

Vad fan betyder jolmit?!

2009-05-20 @ 20:02:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0