Krissoppa

image67
Ibland inser man att klockan har gått för att man har suttit uppkopplad på nätet fast i domar från arbetsdomstolen, barnen har kompisar hemma och har lekt sig trötta och är på ett lysande (?) humör och inte alls vill ha det som stod på matsedeln och att man själv inte heller alls är sugen på röd tomatsoppa just i dag. Vad göra? Mc Donalds är inget alternativ, pizzabudet är heller inget att välja på och hungriga kortväxta människor är på krigsstigen i huset...
Det är då man öppnar kylen och kollar vad som finns hemma och slänger ner det i en kastrull och gör en soppa för kristider. Här går det hem trots att det kanske egentligen är en kulinarisk katastrof... Alla är nöjda och ungarna är mutade med vars en skalad morot medan soppan kokar.
Här gäller full frihet innom det egna kylskåpets ramar... hos oss blev det idag:

1 l köttbuljong i vilken det åkte ner
1 paket bacon i små bitar
en bit purjolök, skivad
2 morötter, skalade och tärnade
1 stor persiljerot, skalad och tärnad
2 potatisar, skalade och tärnade (större men tillika hungriga medlemmar i familjen kan här med fördel sättas i arbete...)
2 tomater i klyftor
1,5 dl stjärnpasta (hittade så söt typisk pytte-pasta för soppa på Ica, men det går även bra med tex spagetti bruten i små bitar, något barn gärna hjälper till med... 
peppar, vitlök och färsk timjan
koka tills pastan är klar och grönsakerna mjuka. Små bitar blir snabbt färdiga. Är din pasta snabbkokt så se till att grönsakerna får koka lite först så att allt blir klart samtidigt.
Här åt vi med grahamskex till och alla var nöjda i lagom tid till Bollibompa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0