Expressbullar

image1
När det är bråttom, som när man tror sig ha bullar och inser att beståndet i frysen består av tre ynka små skrynkliga kanelbullar till 10 gäster så är det bra med dessa supersnabba och goda bullar!
Gör det enkelt och rör ihop en stooor sats fyllning och lägg det som bilr över i frysen så går det ännu snabbare att baka nästa gång!!!

Bullar:
Börja med fyllningen. Ta ut den färdiga ur frysen, den behöver inte tina eller rör en ny av:
300 g margarin
2 dl socker
2 msk kanel (eller efter egen smak)
150-200 g riven mandelmassa
(gillar man inte madel eller kanel så ta bort det och rör ner 2 msk vaniljsocker istället)
Kan med fördel köras i matberedare, då behöver man inte riva mandelmassan. Eller med elvisp eller för den starka för hand. Ställ ikyl

Så bullarna:
Häll i en bunke:
8 dl vetemjöl
1 dl socker
o,5 tsk salt
i pkt torrjäst för söta degar eller vanlig torrjäst
1 ägg
Smält 150 g margarin eller ta flytande 1,5 dl
värm tillsammans med ett pkt kelda och 1 dl mjölk (totalt 3,5 dl)
Detta ska bli ca 42 grader, dvs liite varmare än fingervarmt
(om du föredrar vanlig jäst, värm till 37 grader och smula ner jästen i vätskan och rör runt)
Häl vätskan över det torra och kör i maskin, med degkrokar eller rör för hand till en slät men lös deg/smet
Sätt ut 35 aluminiumformar på två plåtar eller dubbla pappersformar.
Klicka i smeten med två matskedar, en matsked deg är ganska lagom, det ska bli minst 30 st, annars blir det jättebullar...
Om du har frusen fyllning, hacka loss en tsk och tryck ner i degen, om du har nygjord, lite mjukare, kan det behövas att du gör en liten grop i mitten med fingrarna.
Låt bullarna jäsa i 30 min och välj om du vil pensla eller inte. Den som gör snygga bullar kan pensla och hälla på ärlsocker och krossad flagad mandel, för barnfamiljer som vill ha vaniljfyllning så funkar strössel bra och för de allra lataste så är det bara att slänga in dem i ugnen. Grädda i 225 grader i 10-15 min beroende på din ugn. Låt svalna under bakduk om du kan hålla dig så länge... Okej, inte de snyggaste, men ack så goda...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0