Fisk i ugnen

Om jag får välja så väljer jag utan tvekan ugnen att laga mat i. Jag gillar att kunna stoppa in saker och hinna göra annat medan det tillagas. Och medan vi ändå är inne på rester så bestämde jag mig för att rensa i frysen och kylen lite. Vi hade fisk på matsedeln, det vill jag att vi äter minst en gång i veckan. Och nu är jag sååååå trött på fiskpinnar. Men vi hade annat skumt hemma. Fisken var inköpt, styckfrysta seifilleer, vi hade lime, creme fraish och en halv påse grön sparris som jag köpt billigt. Jag älskar grön sparris. Så jag la den frysta fisken i en smord ugnsform, pressade över en lime och saltade och pepprade lite och lade folie över. In i ugnen i 10 min på 175 grader. ut igen och på med sparrisen och så rörde jag ihop creme fraish, en burk, med en rejäl klick wasabi (vanlig pepparrot går nog precis lika bra) och så ner med lite hackad purjolök och salt och peppar. Jag hade en fånigt liten mängd räkor kvar i en påse och de åkte också ner i smeten. Bre ut över fisken och så in i ugnen igen. laga tills fisken är klar, det beror lite på tjockleken på fisken. Till åt vi potatismos. En hit även hos dem som inte är så glada för fisk, wasabi/pepparrot dödar ganska mycket fisksmak!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0