Tillbehör till soppan

När man har ont i tänderna, det är regn och höst och allmänt ynkligt så är soppa himla gott. Jag har nog slagit ett slag för hemlagad tomatsoppa förr så det receptet finns, jag har kollat ;) det går bra att söka på tomatsoppa om man blir sugen. Vi kände dock för att piffa till det hela en aning och därför svängde jag ihop en klick oliv och feta-röra. Vilken grej! Det var så gott att det som belv över fick hamna i en bakad potatis dagen efter! Då förstärkt med mer vitlök och lite färsk basilika! Man kan också ha röran som sås till grillat lamm och klyftpotatis eller rattatouie, bara fantasin sätter gränser!

Jag blandade
1 burk creme fraish med
drygt ett halvt paket riven fetaost, men man tar så mycket man vill... vi gillar det lagom milt för allas skull här. Jag köper dock en ganska bräkig ost med mycket smak till såser och liknande och en mildare när den ska smulas på sallad, men det är ju en ren smaksak
En rejäl näve urkärnade oliver, vi köper Icas Eco-oliver som är ljuvligt goda och i olika färger. De är dock med kärna så den inköpta olivurkärnaren är guld värd!
Salt o nymalen svartpeppar
liten skvätt olivolja
vitlök efter smak, men bara en gnutta så att inte de andra goda smakerna försvinner
Finhacka oliverna och rör ihop osten, oliverna och oljan. Rör ner creme fraish och smaksätt med kryddor. Vill man ha extra sting så kan man ha mer vitlök och färska örter i också, det är gott det med. Man kan ju tex matcha soppan med timjan och basilika eller lammet med rosmarin. Men det är gott att känna oliverna. Ta mer om det känns bättre!

Till soppan åt vi vitlöksbröd, formfranska bredd med smörgåsmargarin och krydade med vitlök, pizzakrydda och lite salt. In i ugnen och grilla till gyllene färg. Ätes varma och frasiga till soppan. Om man orkar så kan man ju blanda allt och bre på kryddsmöret, men det orkar inte vi och det är svårt att avgöra mängd/åtgång så vi brer på och kryddar varje macka, lättare men bygger på vitlökspulver för att funka.


Kommentarer
Postat av: KarinW

Mums vad gott med den där röran, tog bara vanlig yoghurt i min soppa idag ja!

Du hade mycket gott förresten, tittar in igen!

2008-09-04 @ 22:16:40
URL: http://chiliconkarin.blogg.se/
Postat av: Mia

Den är god och det är ett enkelt sätt att variera sin soppa lite. det går ju att göra goda klickar till köpt soppa också så kan man känna sig liiite extra piffig även i de fallen ;)

Välkommen tillbaka!

2008-09-05 @ 11:37:02
Postat av: Anonym

Åååååååå vilken god sås detdär måste bli...alla ingridienser får det riktigt att vattnas rejält i munnen på mig! Måste absolut testas!

2008-09-09 @ 22:47:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0