Allt-i-ett-mat

Sonen har börjat spela fotboll, jättekul, men mitt i middagstid. Vi kör lite tag-team här hemma, vi möts i dörren och säger hej-hejdå. Alltså är det bra om maten är fixad när maken kommer så att han kan köra in den i ugnen så att den är klar när vi kommer från träningen. Om allt är i samma form dessutom så kan vi ju minimera disken också... bra en trött måndag.
Så vi fixade en pastagratäng med kryddig korv som gick ner hos alla. Och den går bra att förbereda. Väldigt praktiskt.

vi tog
1 pkt choritzo, 3 korvar välj korv efter er smak, men tillsammans med sås och pasta så försvinner lite av den värsta hettan så ta något med lite smak på!
pasta för 4 personer drygt
några nävar fryst brocoli
vit sås med ost se recept nedan

I botten på en smord ugnsfast form la sonen skivad korv. Över det slog vi nykokt pasta, vi har fastnat för lasangetti, fullkornspasta i små fyrkanter som är lätta att äta. Ner bland pastan tryckte vi brocolibuketter och sedan över hela härligheten hällde vi en ganska lös vit sås med massa ost i och sedan var vi nöjda. När vi kom hem så hade gratängen stått i ugnen i ca 30 min på 200 grader och var rykande varm och hade fått fin färg på toppen. Bara att hugga in. Lite sallad till är gott eller kanske en hög majs som barnen föredrog...

OSTSÅS: Smält en msk margarin i en gryta och vispa ner 3 msk vete- eller idealmjöl tille n blank gegga. Ta av från vämen. Späd lite i taget med mjölk, totalt ca 5 dl. Koka upp och låt koka i ca 4 min, smaka av med salt och peppar. Det ska bli en ganska lös sås så det kan behövas mer mjölk. Smält ner några nävar riven ost i såsen och använd.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0