Lövbiff med fyllning - igen

I lördags så visste vi inte vad vi var sugna på. Jobbigt. Det enda familjen var överrens om var att det som var planerat inte direkt fick någon att jubla. MEN man ska inte vara grinig utan öppen för nya förslag. Lite smidighet och flexibilitet skadar inte, så nya tag. Hmmmm problemet var bara att detta uppstod lagom sent precis lagom sent för att inte hinna till en affär eller inte VILJA åka till ICA en lördag... djupdykning i frysen och kylen.
Lövbiff, tinar ganska snabbt eftersom jag fryser dem platta och inte i så tjocka högar. Vad ska man ha till? Rårakor är lagom lördagslyxigt. Alltså, skala och riva ett gäng potatis, i vår familj 2 var, krama ur rivet lite och så värma upp en panna rejält och steka dem frasiga. Håll dem varma i ugen medan lövbiffen steks för det går på ett kick.
Efter en tur i kylen så fick biffen fyllning av
ca 3 msk majonäs
1 hackad bananscharlotenlök, fint hackad
2 tsk kapris
1 tsk dijonsenap
Detta geggade jag ihop och klickade på ena halvan av biffen och så viker man över den andra så att man får en snygg liten dubblebiff. Salt och peppar på och ner i stekpannan. INTE steka för länge, hög värme och färg på varje sida och sedan pang till bordet med rårakorna till. En riktigt lyxig middag trots allt. Och snabbt går det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0