Lamm rester

Vi grillade rejäla skivor av lammstek i går. Riktigt gott! Och billigare än tex lammfilen. Jag är lite skeptisk mot färdigmarinerat kött. Dels för att myten säger att man kamoflerar eventuellt dåligt kött med marinad och dels för att jag inte vet vad som är tillsatt i dessa färdiga produkter. Således ratade vi alla färdigmarinerade köttbitar och gick på de rejäla köttstyckena med ben. De fick ligga i en marinad md olivolja, en stor kvist rosmarin, flera stjälkar basilika och några skivade vitlöksklyftor. Salt och peppar och så gnugga allt i en påse. Ner med köttet och så marinera., Alla åt med god aptit och såsen med riven feta gick också åt. Men vi fick ändå massor över. Så dagens lunch blir pitabröd fyllda med bitar av lamm, sallad och andra frivilliga grönsaker samt mer feta-sås. Längtar redan!
Vi provade också att grilla spett igår med bitar av haloumiost virad i baconskivor. Himla praktiskt sätt att grilla den här osten som annars lätt fastnar, smälter iväg eller bara går sönder. Salt och gott i värmen, ett perfekt tilltugg till kall öl medan man väntar. Mal gärna lite svartpeppar över osten innan den lindas i en lagom skiva bacon och träs på spett.

Och föresten så provade vi grillad banan med toblerone, det var GOTT och SÖTT. Fast helt ärligt så var nästan kvällens ostbricka med amarone till snäppet bättre!

Kommentarer
Postat av: Lisa

alltså, baconlindad halloumi lät faktiskt helt vansinnigt gott. det vattnas i min mun.

2008-07-27 @ 17:20:16
URL: http://lisasfyrakvadrat.blogspot.com
Postat av: mia

Det är gott oh väldigt salt. Jag klippte mina baconskivor med sax i lagom långa bitar och fäste "skarven" med grippspettet för att baconet skulle sitta fast. Man kan linda på mer bacon om man vill, men det blir inte lika knaprigt då, så det är en smaksak. Har du färsk och rejäl rosmarin, trä upp ostbitarna på ett spett av rosmarin! Strippa kvistarna från en gren så att bara en liten tofs i änden blir kvar och spetsa med kniv så kan man lätt trä på. Luktar så gott av örter!

2008-07-28 @ 11:03:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0