Kall sås med senap och honung

I vår nya trend att grilla köttet med bara lite olja, salt och peppar så kan man plötsligt ta ut svängarna mer rejält i såserna. Köttet får massa smak av grillen ändå och nypotatisen är underbar som den är men ändå ganska mild så varför inte stinga till det med en sås som sätter fart på smaklökarna?
Idag rörde sonen och jag ihop en kall sås med bas av creme fraish och i den slängde vi ner vår variant av Honey-mustard. Det blev faktiskt en rejäl hit men i sommarvärmen så har creme fraish en tendens att smälta till blask, i alla fall vår laktosfria sort. Men det kan faktiskt lätt avhjälpas med en skål med is i vilken såsskålen får stå. DÅ håller den sig kall och med rätt konsistens OCH man kan våga spara det som mot förmodan skulle råka bli kvar till dagen efter för den stått kallt. Vi som har en ismaskin kan kosta på oss att slösa med isen, och har man ingen sådan så ha en eller två kylklampar som du tar fram och ställer tex smörpaketet på elelr såsen, det hjälper i alla fall lite.
Vi körde en riktig klassiker som dessert också idag, grillad banan! Det är ju barnsligt gott och enkelt. Nästa gång ska vi prova med toblerone istället för vanlig mjölkchoklad! Ska bli spännande!

Sås
1 burk creme fraish
3-4 rågade tsk dijonsenap
1-2 hyfsade tsk honung, gärna flytande
lite salt
en gnutta vitlök, mindre än en halv klyfta, det ska bara anas, inte ta över
rör ihop och låt stå en liten stund innan servering. smaka dig fram till rätt styrka och smak

Grilla lugnt!

Kommentarer
Postat av: Åsa

Toblerone ÄR en hit säger våra 3 killar!

2008-07-24 @ 20:22:05
Postat av: Mia

Vi ska prova det i kväll, har just varit och köpt nya banaer!

2008-07-25 @ 13:12:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0