mer paj

Igår skulle det bli paj igen. Nu har vi dock ätit detta så ofta att jag börjar tröttna lite på de olika smaker som vi normalt kör med. Så igår fick det bli lite annat.
Degen fick 1 dl grahamsmjöl istället för 1 dl vetemjöl, alltså jag bytte en dl vete mot 1 dl graham. Cheddarost i degen för mer smak.
Fyllningen bestod av massor av riven cheddar (den var billig sist...) och massor av hackad rouccola tillsammans med en finhackad scharlottenlök. detta spreds ut ovanpå pajdegen som inte alls behöver vila 30 min i kyl om man inte vill tycker jag. Har man konstant tidsbrist så har man och någon vansinnig skillnad kan vi inte märka...
äggstanningen på fyllningen var den samma, (dvs 2,5 dl grädde av valfri sort och 3 ägg) men ganska mycket salt och grovt malen svartpeppar. Runt kanten på pajen la jag coctailtomater som var halverade i ett litet mönster och så pang in i ugnen. Den är klar när äggstanningen har stelnat och ytan fått fin färg. Låt den gärna vila 5 min innan du skär upp den så vätskar den inte så mycket.
Gott med en sallad med mer rouccola i kanske? Eller en tomatsallad?
Vackert blev det i alla fall! Och gott!
316172-85

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0