Grekiskt inspirerad varm kycklingsallad

Detta är en favorit på sommaren, men å andra sidan, varför vänta tills dess? Jag gör mycket av denna sort för den passar så bra i lunchlådan. jag värmer den i micron men den som inte (som jag) har fobier mot kall mat kan äta den kall och slippa stå i kön för att få värma. Om man ska spara och värma så passar det också bra med squash istället för gurka, det blir godare varmt. Majs funkar också bra i denna rätt, liksom sockerärtor och sparris om man gillar det. Inte så grekiskt kanske, men märk väl att det bara är inspirerat av... *L* Med andra ord, man tar det man gillar. Och pastan går också bra att byta mot tex bulgur. Variation med utgångspunkt i vad man har hemma.
316172-86

Vi hade i alla fall följande:

pasta (lagom till antalet personer som ska äta, i vårt fall kokade jag till 6 personer för att få extra)
1-2 kycklinglårfileer per person (jag är snål och tar 1 per person eftersom pasta är matigt...)
1 ask coctailtomater
1/2 ask rouccola
1 paprika
ca 100 g svamp
1/2 gurka eller squash
1 sharlottenlök
olivolja, oregano, salt och peppar
oliver
fetaost (1 förp)

Skär kycklingen i lagom stora mumsbitar och marinera i en blandning av olivolja, salt, peppar och oregano. Ca 0,5 dl olja, 1 tsk salt, 1 tsk peppar och 1 msk oregano. Lite lökbitar i marinaden är också gott. Låt stå i ca 30 min.
Ta upp och bryn kycklingen i olivolja och stek klart i ugn/varmhåll medan du gör resten.
Koka upp pastavatten. Skär alla grönsaker i lagom bitar och blanda i en skål. Jag fräser löken och svampen medan pastan kokar, men vill man ha rå svamp så hoppar man över det.
När pastan är klar, häll av den och blanda ihop allt varmt med alla kalla grönsaker. Toppa med fetaost i bitar och oliver.
Som dresing kan man skaka ihop olivolja med balsamico, salt, peppar och oregano eller så rör man ihop lite grekisk yoghurt med salt, peppar, oregan och lite vitlök och har till. Sås är valfritt men kan var gott till. Ett glas vin passar väldigt bra att dricka och på sommaren så kan man packa ner det i en korg och äta vid havet... längtar!

Kommentarer
Postat av: TaZty

Ser sjukt gott ut.

2008-01-30 @ 09:46:56
URL: http://tazty.webblogg.se/
Postat av: Mia

Det är gott tycker jag! Till och med utan sås/dressing. Och jag läääängtar till sommaren när jag kan äta det ute med en nybakad baugett till, vin och sand mellan tårna... ojoj

2008-01-30 @ 22:38:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0