vitlöksmos

I helgen skulle vi äta en god köttgryta och till den så ville maken ha något roligare än vanlig potatis. Så vi fixade till ett matchande potatismos med smak av vitlök och timjan. Nu är det så att våra ungar är ganska så misstänksamma så jag fick tänka till lite. Inga synliga saker i maten tack! Och dessutom så ville jag inte ha ett allt för skarpt mos så att det dominerade vår mustiga gryta allt för mycket. Alltså kokade jag upp mjölk med smör och en rejäl kvist timjan och två klyftor vitlök som jag delade i mindre bitar. Detta fick koka medan potatisen blev mjuk och när det var dags att mosa så silade jag ner den smaksatta mjölken i potatisen och vispade ett fluffigt, garanterat prickfritt men gott mos med en lagom ton av vitlök och timjan. Vill man ha mer vitlökssmak så kan man pressa ner de kokta vitlöksklyftorna så får man mer klös men utan den allra vassaste vitlökstonen som man kan få av färsk pressad vitlök. Moset fick med beröm godkänt och barnen åt!
Om man tycker det är svårt att bedömma hur mycket mjölk som behövs, så se den smaksatta mjölken som just smaksättning och om det behövs så späd med mer vanlig mjölk. Salt och peppar i också så klart. Nästa gång så får jag prova andra smakvarianter för det funkade bra tycker jag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0