spenat- och rouccolasoppa

Ibland utsätter jag mina barn för diverse hemska saker. Som tex en grön soppa som innehåller SAKER... det ena barnet konstaterade att soppan var god, men det gröna som var i var läskigt... jaja, de åt i alla fall och någon liten bit spenat slank nog ner och någon liten vitamin följde väl också med hoppas jag trots att det mesta gröna var kvar i talriken när de sa att de var färdiga. För jag själv gillar verkligen spenat och en soppa med bladspenat och ägghalvor i är sååå gott om man frågar mig. Alltså kan jag bara inte låta bli att laga sådan mat. Lätt, snabbt och nyttigt! Och med lite purjolök och en näve roucola så blev det ännu bättre. Tycker jag.
Barnen blev ändå glada för de fick våfflor till efterrätt, en liten överaskning på söndagen som jag tyckte kunde funka för jag är barnsigt förtjust i våfflor själv! Och en söndag efter soppa så har vi då och då något extra gott.

Soppa med spenat (på en höft ungefär...)
1 påse färsk spenat (går ju bra med fryst också så klart men jag föredrar bladspenat då, men det är ju en smaksak. Mna kan ju ta mer spenat också om man vill)
1/2 påse rouccola eller två rejäla nävar
ca 10 cm purjolök
2 tärningar hönsbuljong
ca 7 dl vatten
3 dl mjölk
ev en liten klyfta vitlök
peppar
hårdkokta ägg, vi tar ett per person
Koka äggen och spola dem i kallt vatten.
Skär spenaten och rouccolan i mindre bitar, jag gillar när det inte är allt för finfördelat, men det är ju högst personligt.
Hacka purjon och ev vitlök. Ta inte allt för mycket vitlök, det kan bli för dominant och då tappar man lite av den goda spenatsmaken.
Fräs spenat, rouccola, purjo och ev vitlök i lite olivolja i en gryta någon minut eller så, var dock försiktig så att vitlöken inte tar färg för då blir det beskt. . Späd med all vätskan, lägg i buljongen och koka upp. Låt soppan puttra ca 10-15 min. Smaka av med peppar och ev lite salt. 
Om man vill ha en mildare vitlökssmak så kan man istället lägga i en hel vitlöksklyfta tillsammans med buljongen och sedan lyfta ur den innan servering. På så sätt får man en mer subtil vitlökston. 
Jag vill ha min soppa tunn, men det går bra att reda den lite innan servering. 
Dela äggen och servera soppan med två ägghalvor i talriken. 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0