curryräkor

Okej, nu skäms jag lite... jag skulle ha lagt ut receptet på curryräkor för hur länge sedan som helst... men det har liksom inte blivit av och så har jag glömt och så.... ja ni vet. men så plötsligt vid en liten inventering av recept så kom jag på att detta nog saknades, trots att det funnits med på en matsedel. illa.
Detta är en rätt som går fort att laga. Om man väljer ris till så blir det en middag tycker jag, men om man bara vill ha en god kvällsrätt så kan man välja ett nybakat bröd till istället och då är det ännu snabbare. Gott kallt vitt vin är toppen till på helgen och då kan man känna sig riktigt lyxig.
Vi gör gärna detta till oss vuxna, våra barn är inte så förtjusta i skaldjur, men vad gör det när vi lätt kan klämma denna rätten själva på två personer?

ca 250-300 g skalade räkor, den lata kör färdigskalade...
1 liten gul lök
0,5-1 tsk curry
ca 1 msk mjöl
1-2 msk tomatpure
1 dl vatten
1 dl grädde
salt, peppar
ev tabasco
bladpersilja

Skala och finhacka löken.
Fräs lök och curry i lite matfett i en gryta.
Pudra över mjölet och rör runt, späd med vätskan lite i taget och koka upp. Låt såsen puttra under omrörning i ca 4 min. Smaka av med salt och peppar och kanske lite tabasco eller chilipuler. Vänd ner räkorna och låt dem bli varma men koka inte. Då blir de sega och hårda.
Hacka persiljan och strö över.
Servera med sallad, gott bröd eller kokt jasminris.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0