Barnkalas...

Jag är ganska utmattad. Två gånger per år sätts vi på prov i detta hem... Barnkalas. Och ju äldre de blir ju högre tycks kraven bli på originalitet, aktiviteter, inbjudningskort och MAT. Sonen har vi ju klarat av så nu var det dottern kvar. Och i år gick morsan i strejk. Inte disco när man är 8 år, inte fräcka partaj som signalerar att man är 15 istället för 8. Nope. Det fick bli ett pysselkalas med pärlor och färg och askar och annat plock. Och det var slitsamt men lyckat.
Maten då? Jag har helt ärligt inte helt förstått varför man alltid måste servera korv på ett barnkalas, speciellt inte när man lägger kalaset mellan lunch och middag... Vilket vi gjorde och istället valde mellanmål. Grönsaker i stavar, mest morot och gurka men även lite paprika. Och så en god dipp till det och faktiskt lite chips, det är ju kalas! Skålarna blev tomma. Alla skålar! Till det hade vi faktiskt också små dubbelmackor med ost, skinka eller P&J dvs jordnötssmör och sylt. Lagom stora, lätta att hålla och inte så kladdigt med en dubbelmacka. OCH lätt att förbereda.
Dagens hit var nog ändå efterrätten. Chokladfondue. Visst blir det ganska kladdigt när 17 barn ska doppa saker i smält choklad och visst går det åt en del, typ 600 gram choklad, men oj vad gott. Vi doppade marchmallows, jordgubbar, banan och physalis tills all chokladen, till och med reservkakan var slut. Och då var även kalaset klart.
Jag måste faktiskt slå ett slag för den elektriska lilla fonduegrytan. Den var faktiskt över förväntan. 99 kr på Ica och då hade jag ärligt inte förväntat mig några stordåd, men den höll det den lovade, smälte chokladen och höll den smält. Utan att bli så pass varm att den brände någon.
Och helt ärligt så njöt två trötta föräldrar av smält toblerone och jordgubbar den kvällen, det tyckte vi att vi kunde få!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0