Annan korvgryta

Plötsligt så känns allt gammalt och tjatigt. Okej, vi har fastnat, om inte i vinkelvolten så i alla fall i tråkiga-mat-träsket. Dessutom orkade ingen åka till affären för att handla när det var regnstorm härom dagen... alltså fick det bli lite man tager vad man haver. Frysen inehäll ännu (!!!) en bit falukorv och ett paket choritzo. Jaha. Vad mer? Lite paprika, lök och några burkar majs fanns också. Krossad tomat och grädde finns alltid. Vad kan man göra av det? En mix av korv stroganoff och choritzogryta? JA! När vi åt insåg jag att detta kan man med födel göra dubbla middagar av. Dag ett: grytan med ris. Dag två en gratäng med kokt pasta i botten, grytan ovanpå och så ett lager ost elelr för dne ännu mer ambitiösa: en vit sås med ost på och in i ugnen. Ost funkar om man inte har hettat till det allt för mycket med kryddor och vit sås kan vara bra om man är generös med chilin, det tenderar att stå till sig och bli hetare enfter någon dag... Prova!

Jag lagde på ungefär följande:
1/2 falukorv
1 pkt (dvs 3 korvar) choritzo
1 stooor gul lök
2 röda paprikor
1 burk majs (osötad, ÄNTLIGEN!)
2,5 dl matgrädde
ca 1,5 dl krossad tomat
chilipulver, paprikapulver, salt och peppar

Skär korven i bitar och stek den ordentligt, den behöver få yta. Lägg över i en gryta efter hand om det är mycket. Skär löken och fräs den så att den blir mjuk men inte tar färg. Lägg ner i grytan. Häll på majs, taomatkross, grädde och kryddor. Låt det puttra. Skär paprikan i bitar och lägg ner efter 5 min. Koka ihop ca 5 min till och krydda efter smak! Servera!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0