slår ett slag för woken

I helgen åkte den gigantiska wokpannan fram, den som är så stor och tung att den får lov att bo i tvättstugan när den inte används. Med en bas av fläskfilet så fixade vi till en färgglad och smakrik wok full av grönsaker och nudlar. Det räckte gott och väl till både middag och flera luncher. Av någon anledning så tycker vi alltid att det inte ser så mycket ut när vi skär grönsakerna, men det blir alltid jättemycket. Fast det är bra. Vi brukar blanda brocoli, morot, svamp, bambuskott, minimajs, paprika, salladslök, sockerärtor, böngroddar och äggnudlar. Men det är ju precis vad man själv gillar. Och är man extra stressad så kan man ju köpa frysta wokgrönsaker, men jag personligen tycker att man tappar lite av spänsten då och om man har det som lunch dagen efter så är det inte alls lika kul. Men det går! Man kan smaksätta själv med sesamolja, soya, färska kryddor som ingerfära, vitlök, chili etc eller så kan man köpa woksåser färdigt att hälla på. Det är oavsett ett gott sätt att laga mat, fast snabbmat är det knappast om man skär alla grönsaker själv för det kan ta sin lilla tid. om man inte gör det til ett familjeprojekt så klart, då är det klart på ett kick!
Så testa att röra ihop det hela i hög värme lite snabbt, man måste faktiskt inte ha en wok, det går utmärkt med en rejäl stekpanna, lite olja och så får man sin egen asieninspirerade middag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0