Mer plommon

image27

När man har tid och möjlighet så måste man ju prova lite nya saker. Då fick det bli en plommonkaka också. Lite annorlunda, krispig, men god. Smeten ska vispas läääänge och vara riktigt fluffig och matfettet ska ligga ovnapå. Ska faktiskt prova detta även till äpplen, tänker att det borde fungera, för god blev den! MEN inte så bra att värma upp dagen efter, så ät den kall om det blir något över eller gör helt enkelt i en liten form till dagen och en liten till för frysen och tina den försiktigt i ugnen.
detta behövs till en rund form med löstagbar botten eller 4 små aluminiumformar för frysen
2 ägg, gärna stora sk frukostägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
50 g margarin eller äkta smör
1/2 dl pärlsocker
Vispa ägg och socker lääänge med elvisp eller i maskin, ni vet vilken...
Vänd ner mjölet försiktigt och fördela smeten i små formar eller häll allt i en stor form som är smord och strödd med ströbröd.
Halvera och kärna ur plommonen och lägg tätt i formen.
Strössla över pärlsockret och hyvla margarinet med osthyvel eller skär i tunna skivor och fördela över allt sammans.
Grädda längst ner i ugnen i ca 40 min på 175 g.
Vi åt glass till, men en klick grädde eller en slev vaniljsås funkar lika bra!

Kommentarer
Postat av: Therese Popristov

Ja du Martha. Du e inte dåligt händig och det e goda recept du har att bjuda på :)

2007-09-26 @ 12:24:12
Postat av: yvonne pira

den var jättegod

2008-08-21 @ 21:56:43
Postat av: yvonne pira

skall göra den flera gånger jag fyller 57 år på söndag

2008-08-21 @ 21:58:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0