Matsedel 5
Måndag: Stekt kött, ris och currysås med äpplen och lök
Behövs: Fläskkött, tex skinkstek i skivor, karre om man gillar det eller tex snitzel, ris, äpple, lök, curry, mjölk och för de som vill: ananas och jordnötter som tillbehör
Tisdag: "skånsk fisksoppa" utan fisk
Behövs: Morot, potatis, purjolök, grädde, fiskbuljong och ca 2 hg skalade räkor
Onsdag: Fiskpinnar med ris och sötsur sås med kokt broccoli
Behövs: Fiskpinnar, jasminris, färdigköpt sötsur sås eller ananaspad, vitvinsvinäger, socker, passerad tomat, hönsbuljong
Torsdag: Köttbullar med stuvade makaroner
Behövs: Blandfärs ca 400 g, gul lök, ströbröd, kelda, kalvfond, lingon, snabbmakaroner, mjölk
Fredag: Tacos
Behövs: Tacoskal, nötfärs, kryddmix, salsa, grönsaker som man gillar till
Lördag: Thai-inspirerad kycklingsoppa med kokos och limesmak
Behövs: 2 kycklingfileer, 6 dl kokosmjölk, 1 citrongrässtrå eller extra lime, 1 röd chilifrukt, 1 lime (eller två då), buljong, 1 liten purjo, 10 champinjoner, färsk ingerfära, ev stora räkor
Söndag: Äpplesmakande Skinkstek, kokt potatis, sås, äpplemos och ärtor
Behövs: Skinkstek, ca 600-800 g, 1 äple, 1 gul lök, 1 morot, koncentrerad äpplejuice, 1 hel vitlöksklyfta, potatis, kelda, kalvfond, äpplemos och ärtor