Maffiga dubbelchokladkakor

Vi har tjuvstartat julbaket i år. Igår blev det kanelkakor, idag maffiga chokladkakor. De fick helt klart godkänt. *L* även av den kritiska kortväxta publiken i familjen.
Jag gillar nötter så halva smeten fick hackade hasselnötter, resten "bara" vit och mörk choklad... inte illa det heller! Kakor går åt hemma hos oss, inte bara som fika när vi blir sugna utan också till alla fikasugna gäster som trevligt nog droppar förbi. (fortsätt med det!)
På söndag ska vi ha folk på glögg och då blir det pepparkaksbak och lite "sötfika" dvs kakor i långa banor. Bla dessa chokladstinna halvsega sockerbomberna.
image72
200 g rumsvarmt margarin
2 dl socker
1 dl ljus sirap
1/2 dl kakao
2 ägg
1/2 tsk salt
3 tsk vaniljsocker
4 dl havregryn
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
75 g hackad vit choklad
75 g hackad mörk choklad
1 dl hackade hasselnötter

Värm ugnen till 200 grader.
Rör margarin, socker och sirap pösigt. Rör ner ägg, kakao, salt, vaniljsocker och havregryn. Blanda mjöl och bikarbonat och rör ner i smeten/degen.
Blanda ner choklad och nötter om man vill ha dem med, eller gör hälften med nötter och hälften utan.
Klicka ut smeten på bakplåtspapper, ca 1/2 msk tycker jag är lagom, men det är nog en smaksak. Lägg klickarna ganska glest, de smälter ner lite.
Grädda i ca 10-12 min, håll tiden för det är lite svårt att se om man bränner dem...
Låt svalna på galler.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0