God fortsättning

Så var det mesta av julen slut för i år och sillen, skinkan, köttbullarna och knäcken står nog de flesta upp i halsen. Och ändå så äter vi, för man måste ju äta julmat in i det sista... Vi har gjort en liten pakt här, att bara äta det vi gillar, man äter massor i alla fall så varför ödsla sitt ätande på det man egentligen inte tycker är så gott? Nej, just det. Alltså frosar vi bara i det vi faktiskt tycker om. Fast det är ju ganska mycket det också. Jaja, man kan inte få allt.
Vårt pepparkakshus, livligt dekorerat av barnen, lever några dagar till, det ska rivas på nyårsafton. Alla längtar. (?)Och jag har fått order om att göra ett större hus nästa år... vi får väl se om mina arketektiska kunskaper räcker till det. Och degen förstås.
Idag bakas det vaniljkringlor här för att dämpa sockerhetsen lite och få bort julsmaken ur munnen och jag ska koka risotto i kväll med tre sortes ost. Det är en höjdare, men jag får återkomma med ett recept eftersom jag inte är någon egentlig receptperson. Om ni bara kan ana hur mycket jag har fått klura detta året på hur mycket och vad och varför jag häller i saker... jag gör det mesta efter eget huvud. Basen är allt som oftast ett recept, men resten... jaja, jag lovar att prova mig fram med måttsatsen i högsta hugg och återkomma.

I julklapp fick jag i år kokböcker med italiensk mat så detta kommer att provas livligt under våren. Och jag är nästan kär i boken av Paolo Roberto, MINA FASTRAS MAT, en underbar kombination av recept, vackra bilder (haha, där ligger man i lä) och fina berättelser så som Paolo minns dem. Jag erkänner att jag inte är ett fan av boxaren och medieprofilen Paolo, men jag smälter av boken. Så ett litet tips för framtiden.
Ha en god fortsättning allihop!
316172-79
Okej, jag erkänner att det ser lite pluttigt ut, men det var allt som degen räckte till i år...

FÖRESTEN, INFÖR DET NYA ÅRET SÅ EFTERLYSER JAG LITE MER KOMMENTARER. VAD SAKNAS, VAD ÄR BRA, VAD ÄR DÅLIGT, VAD KAN BLI ANORLUNDA OCH KANSKE OCKSÅ BÄTTRE? ÄR NÅGOT RECEPT INTE SÅ SOM DU TÄNKT DIG? STÄMMER INTE MÅTTEN OCH TIDEN MED DITT KÖK? TALA OM DET FÖR MIG OCH ALLA ANDRA!
HUR? KLICKA PÅ LÄNKEN "
KOMMENTARER" LÄNGST NER I VARJE INLÄGG OCH SKRIV NÅGOT! JAG LÄSER OCH LOVAR ATT SVARA PÅ ALLT SOM KOMMER IN.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0