banan och currygryta med mandel

Lite enkel mat som smakar något annat än jul kan var gott och för mig är grytor så himla bra när man inte vill hålla på och mecka med massor av olika saker. Ner med allt och kör så det ryker.
Det fungerar bäst med fläskkött här tycker jag, men man kan faktiskt byta mot kycklingfile om det är vad man råkar ha hemma just denna dag. Så kinkigt är det inte. Mandeln kan man byta mot jordnötter, cashew eller mandelspån som man rostar lätt i en stekpanna eller som man faktiskt kan köpa färdigrostade också... eller så skiter man i nötterna helt.
Dock är detta ingen hit att spara på i en lunchlåda enligt mig för bananen blir så vansnnigt tråkig. Men om man inte är kinkig för det så är det ju okej och om man absolut vill så kan man ju ta undan mat innan bananen åker ner och göra sin lunch och så ta med en oskalad banan att toppa med när man ska äta. Alla sätt är bra utom de riktigt dåliga.... ;)

Gryta för ca 4 personer
500 gr strimlat fläskkött, tex skinka, snitzel elelr skinkstek
1 hackad gul lök
margarin, salt och peppar
2-4 tsk curry
1 msk vetemjöl
1 dl vatten
1 pkt Kelda
1 burk svamp
ca 1 dl skållad skalad mandel i halvor (eller anndra nötter enligt ovan)
2 bananer

Starta riskoket. Smält margarinet i en stekgryta och häll av svampen. Fräs köttet till fin färg och lägg sedan ner lök och svamp. Krydda med salt och peppar och curry. Fräs en minut. Dra av från värmen och pudra över mjölet. Rör om ordentligt och späd med vatten och kelda. Koka upp och låt puttra på medelvärme ca 15 min.  Skär under tiden en sallad till om du vill.
När köttet är genomkokt så smaka av grytan. Mer salt? Mer curry? Inte? Skala och skiva då bananerna och lägg ner i grytan och låt dem bli varma. Strö över nötter, mandel eller spån.
Servera med ris och en sallad.

Kommentarer
Postat av: Sophie

Ännu en smaskens middag. Bytte mandeln mot cashewnötter eftersom jag är löjligt förtjust i dem. Kan klart rekommenderas.
Kram!

2008-01-17 @ 18:20:23
Postat av: Anonym

när det gäller nötter så går det bra att ta det man gillar. Men om man ska värma upp maten, lägg nötterna bredvid ihop med en oskalad banan, de är inte goda att varken frysa eller micra...

2008-01-17 @ 20:14:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0