Jordnötsklickar

Dessa kakor bakade min mamma på min begäran som barn när det var kalas. Och eftersom jag själv lider av någon form av skada så kan jag ju inte låta ett recept vara i fred... Alltså kan detta spåras tillbaka till mamsen, men nu mera så är det i min tappning. Fotfarande goda och lätta och pasar bra att baka medan expressbullarna jäser...
Alltså:
Lägg 200 g margarin i en bunke med 2 dl socker och 1 ägg
Kör detta med degkrokar eller rör för hand ihop till en jämn, om man orkar pösig, massa.
Häll där efter i 2,5 dl mjöl, 1 tsk bakpulver, 1,5 dl havregryn, 0,5 dl kokos och 2 dl salta jordnötter, gärna lite grovt hackade men det är inte nödvändigt, det är mer om man orkar jobba sig.
Blanda och klicka sedan ut på bakplåtspapper ca 0.5 msk stora klickar eller om man är glupsk en hel msk. OBS de flyter ut mycket så gör dem glest på plåten, annars riskerar man att få en enda jättekaka. kanske inte helt fel heller men inte direkt tanken.
Grädda i ca 200 grader i 10 min eller tills de fått fin färg. Lossa från plåten och lägg på galler så blir de snabbare svala och knapriga runt kanten, mitten blir lite mjukseg och god.
Gillar man inte kokos så kör 2 dl havregryn ist. Och om man är superlyxig så ringlar man smält choklad över. Lättast genom att bryta blockchoklad i bitar, lägga i en fryspåse och knyta till. kör i micron tills det precis smälter. Klipp av ett hörn på påsen och så ringlar man över kakorna på plåten snygga streck innan man lyfter av dem. ser proffsigt t och blir extra gott!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0