såsfabriken

Igår orkade vi inte laga mer avancerad mat än ugnsstekt kyckling med ris. Inget upphetsande alls, lite grillkrydda på kycklingen och in i ugnen. Lite sallad till mig och så jasminris på barnens begäran. Till skulle jag göra en kall sås, men alla ville ha olika så det fick bli en såsfabrik. Allt som kan tänkas vara bra smak på en sås åkte fram på bänken, tre skålar och så fick var och en röra ihop sin alldeles egna sås. Kladdigt, många provsmak, lite finss men ett bra slutresultat! Vi provsmakade varandras och det var också kul och middagen blev både roligare och slank ner i en väldig fart!
Några tips på olika smaker:
basen hos oss var creme fraish men gräddfil eller yoghurt är också gott
- ketchup
-sweet chilisås
-majonäs
-citronmajonäs
-senap
-hackad lök
-citrusfrukter, saft och skal
-salsa
-citronpeppar
-grillkrydda
-örtkryddor
-vitlök
-curry

Plocka fram det ni gillar och låt alla prova. Ge ungarna ganska små klickar bas-sås i sina skålar så att de kan "misslyckas", blir det för starkt så kan man hälla i mer bassås elelr i värsta fall börja om. Blir såsen god så kan man till och med doppa grönsakerna i såsen som dipp och äta ännu mer till middagen ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0