Parmesanbullar

Parmesansnurror: ca 40 st
50 g jäst
50 g margarin
5 dl mjölk
1 tsk salt (råga den gärna om du inte anv parmesanost)
1 msk socker
1 dl riven parmesan, stark ost elller lite av varje...
ca 10-12 dl vetemjöl
Fyllning:
ca 50 g margarin
1 dl riven ost/ parmesan
pensla med ägg och fröer, flingsalt, örter etc
Ugn 225 g ca 10 min
Jag bakar alltid på torrjäst och då blandar man alla torra ingredientser i en bunke, värmer margarin och mjölk till ca 42 grader och arbetar ihop degen så att den blir smidig. Var försiktig med mjölet för att inte få ett hårt och torrt resultat, den ska vara smidig och blank och släppa bunken men det kräver arbete med maskin eller armmuskler!
Jäs i bunken ca 30 min under plastfilm.
Ta upp degen och arbeta den igen. Dela degen i två delar och kavla ut till en rektangel, inte lövtunnt men ca 0,5 cm tycker jag är lagom, men det är en smaksak, 1 cm funkar också...
Om man vill så kan man blanda ihop fyllningen, men jag är lat och brer ut margarinet och strör sedan ut osten. Rulla ihop och nyp ihop skarven så att de inte blir sniglar i ugnen... Skär i skivor, några cm tjocka, det är också efter smak... lägg på bakplåtspapper. (gör lika dant med degbit nr 2) Lägg ganska glest på plåtarna för de jäser en del.
Jäs under bakduk i ca 40 min.
Pensla och garnera coh grädda. Låt svalna på galler under duk och ät ljummna!
Kommentarer
Trackback