Korv stroganoff
Jag vet att alla familjer har en egen variant av korv stroganoff och att de flesta inte behöver recept på detta. Men om det nu mot förmodan skulle vara någon som inte brukar laga denna barnfamiljens paradrätt så kommer i alla fall vår variant. Vi äter makaroner om det är bråttom, för detta är verkligen snabbmat, eller ris om det är mer tid att förfoga över. Välj gärna fullkornspasta eller ris så blir det lite nyttigare och någon grönsak till. (kolla, jag försöker i alla fall!)
Vi tar falukorv, ca 400 g, (dvs en halv ICAS egen falukorv den andra sparar jag till en annan måltid, färdigskivad i frysen eller hel för att ugnssteka.)
1-2 gula lökar beroende på storleken. Dessa skivar jag men man kan hacka, klyfta eller riva om ingen vill ha bitar men ändå smak.
1 burk champinjoner
Ca 1 msk idealmjöl, knappt
1 pkt kelda
Ca 2-3 msk ketchup (tomatpuré går också bra men ta lite mindre)
½ tärning köttbuljong
Kryddor. Förutom salt och svartpeppar tar vi ibland paprikapulver, en droppe sweet chilisås, vitlök, chilipulver eller vad vi är sugna på som extra Piff.
Här råder total frihet, vissa vill ha senap, andra inte, någon vill ha örter, en annan inte, någon gör med gräddfil ist för kelda osv. Smaka er fram!
Fräs korven i tärningar eller strimlor tillsammans med lök och avrunnen svamp. Pudra över mjölet och rör runt och späd med kelda och ketchup. Lägg ner buljongen och koka upp. Låt puttra en stund, krydda och smaka av.
Servera med valfritt tillbehör (om barnen får bestämma hos oss så blir det stuvade makaroner)
Mat på ett kick!