Fiskgryta Kalle

image17
Okej, det är ur-tjatigt att ha två fiskrätter i rad med kaviar i såsen... men här är det det ultimata sättet att kamoflera fisk-smaken. Jag ska variera mig bättre i framtiden. Denna rätt är dock ändå annorlunda då den innehåller ägg och inga tomater... Och potatismos är gott till. Eller om man skojjar till det rejält så plocka fram potatispressen och gör presspotatis, utmärkt att fånga upp såsen med!

Om man vill så kan man strö över lite hackad dill vid serveringen, men här är det bara jag som gillar dill så där så vi hoppar över den detaljen. Gröna ärtor är klassiskt till tycker jag, men det beror ju på vad man gillar!


1 pkt fryst fisk

1 burk creme fraisch

1 dl mjölk

1 dl skuren pujo eller efter smak

½ tärning fiskbuljong

4 msk kalles kaviar eller motsvarande

2 hårdkokta ägg


Skala och sätt på potatisen. Tina fisken, antingen genom att ta fram den i tid eller i micron. Koka upp mjölk och creme fraish med smulad buljong (antingen smular man den ordentligt eller om man är prylgalen så tar man ett zeztjärn och river den... *L*) kaviar och purjolök.

Skär fisken i portionsbitar och lägg ner i såsen och koka den klar. Smaka av med salt och peppar. Innan servering så hackar man ägget (lätt med en äggskärare, skär först åt ena hållet och vänd sedan på ägget och skär på andra hållet) och häller över fisken. Servera!


Mängden purjolök och kaviar är lite av en smaksak, man kan börja med den angivna mängden och öka om man vill. Vi tycker nog att det är lite i minsta laget med 4 msk... snarare 5 går åt här! Och om man kokar fisken fortfarande lite lätt frusen så beräkna längre koktid.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0