sufflé-mackor

image43

Lite lyxigare och goda mackor till soppa eller som en godsak till en kopp the på kvällen. Man kan välja om man vill ha den med bara ostfluff eller om man vill ha en skiva skinka under. Jag föredrar den med bara ost, men det är ju högst frivilligt. Har man överbliven äggvita i kylen är det perfekt eller för den delen fryst överbliven äggvita, det går lika bra!
Till 2 mackor behövs:
2 ganska rejäla eler ev 3 små skivor bröd
1 dl riven ost, gärna lite mer smakrik
1 äggvita
Sätt ugnen på 250 gr. Bred smör på mackan och vispa äggvitan styv och vänd snabbt ner osten. Klicka på ostmassan på mackorna och sätt in dem mitt i ugnen tills massan är fluffig och har fått en gyllene färg.

Kommentarer
Postat av: Linda

Det såg riktigt smarrigt ut faktiskt.
Aldrig hört det där med äggvita.

2007-10-10 @ 21:56:30
URL: http://sweetkay.blogg.se
Postat av: N R 1 2 6

okej, det där ser RIKTIGT gott ut!

2007-10-11 @ 20:30:53
URL: http://nr126.blogg.se
Postat av: Mia

Prova gärna, det ÄR gott! De på bilden blev inte helt lykade för jag spillde gula i vitan och därmed blev de inte fullt så sufflélika som de kan bli. Olika smaksättningar är också att rekommendera, tex lite paprikapulver, vitlök eller några extra varv med pepparkvarnen.

2007-10-11 @ 21:37:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0