Nyårsmeny

Vi har konfererat lite här om vad vi ska ha til middag i morgon. Valet har blivit en kompromiss och kanske inte den mest korekta sammansättningen av rätter, men alla ska ju vara nöjda och då skiter vi i alla kunniga som säkert ryser över hur vi mixar och matchar rätter!
Först blir det en musseltoast med vitlök, en gammal favorit hos oss! Och godare än man skulle kunna tro kanske.
Sedan åker fonduegrytan fram, såser rörs ihop och så ska vi doppa en mix av nöt och fläskkött. File är att föredra här eftersom man tillagar så kort stund. Till det har barnen önskat kroketter och så en hög med grönsaker att dippa i goda såser också.
Till dessert blir det en ostbricka till oss längre typer och glass med chokladsås till de korta i familjen.
Såserna finns på bloggen redan och toasten kommer här.

Musseltoast:
4 st
1 burk musslor av hyfsad kvalitet
4 skivor formfranska
4 msk margarin eller smör (eller bara 4 rejäla klickar, man behöver inte direkt mäta)
1-3 klyftor vitlök, beroende på hur galen man är i smaken
salt och svartpeppar
persilja

Skär av kanterna på brödet om du är kinkig. fördela musslorna på brödet efter att de fått rinna av ordentligt!
Blanda margarinet med vitlök, salt och peppar samt finhackad persilja. Bäst om margarinet är mjukt, kör det en stund i micron annars. Klicka ut små klickar över musslorna på mackan och precis innan man ska äta så är det bara att gratinera mackorna i 225 grader tills smöret är smält och bubblit och brödet börjat bli gyllenen kring kanterna. Ska ätas iktigt varma med en kall öl till, det är en höjdare!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0