Minestronesoppa

image32
När vi lagar denna soppa så blir det alltid över, perfekta luncher till veckan. Dock är det inte så gott att frysa och sedan tina denna typ av soppa tycker vi, utan bättre att ha med sig i början på veckan med en rejäl macka och en frukt för en rejäl lunch.

I vår familj lagas denna soppan ändå med viss frekvens, men var gång upplever vi att den smakar annorlunda. Kanske för att vi numera förväntar oss en annan smak, kanske för att det spelar roll vilken årstid man lagar den eller så är det bara så att minestrone aldrig är sig lik? Oavsett så är den god i vilken form den än är, nästan.
Lagon värmande och matig så är det för mig en utmärkt höstsoppa och det blir ganska mycket så man kan bjuda in grannen på lite mat också om man vill. som efterrätt passar det jättebra med en plommonpaj och lite vaniljsås.

Soppa:
125 g tärnad rökt skinka
2 morötter, skalade och skurna i bitar
1 bit rotselleri, skalad och tärnad eller som här idag så bytte vi rotselleri mot 2 mellanstora palsternackor
10 cm purjo i skivor
2 medelstroa potatisar skalade och i bitar
1 finhcakda gul lök
olivolja att fräsa allt i. 
När allt har fräst en stund är det dags att späda med :
12 dl vatten 
2 tärningar buljong
2 msk tomatpure
2 klyftor vitlök, delade
2 dl pasta, lagom stor för soppa
1 msk socker
1 tsk basilika, torkad
Koka tills pastan är klar enligt anvisningar.
1 burk hela tomater, dela tomaterna något, men det ska vara stora bitar kvar och häll ner i soppan. Smaka av med salt, peppar, ev tabasco och mer basilika. Servera direkt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0