Skånsk fisksoppa utan fisk

Detta är en soppa som är baserad på fiskbuljong men utan fisk. I vårt tycke en god soppa som vinner på att man reder den med äggulor vilket gör att suffémackor är perfekt till, man får äggvitor över! Om man vill kan man även komplettera med lite andra grönsaker som jag igår som hyvlade ner en squash med potatisskalare i tunna band. Snyggt, gott och lite nyttigt.
Tycker man att äggulor är överkurs så funkar det bra med vanlig redning på ca 1 msk idealmjöl. Och I-mat är perfekt, tjockare och krämigare och ger en fylligare soppa!
image44

I purjolök
3-4 medelstora potatisar
2 msk smör
1,5 l fiskbuljong dvs vatten och 2 tärningar buljong
1 morot, gärna stor eller två små
1 dl grädde
2-3 äggulor
salt och peppar
ca 2 hg räkor

Koka upp vätskan. Skala och tärna potatisen i små bitar. Skölj oh hacka purjolöken och lägg ner i vätskan. Koka ca 5 min. Grovriv moroten och ev andra grönsaker man vill ha och låt dem koka med. Koka tills potatisen är klar och ta av från värmen. Vispa ihop grädde och gulor och rör ner i soppan. Låt det bli varmt men INTE koka, då blir det äggröra. Vänd ner tinade räkor och servera!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0