Tortellinisoppa med gorgonzola

Vi älskar ost, gillar pasta och äter mycket soppa, så det lät ju som en lysande tanke att göra denna variant. Vi vuxna tyckte att soppan i sig också var ganska lysande, men barnen gillade inte tortellini. *S* men vi lovade att vi ska laga den på annan pasta nästa gång! För att piffa till det lite så valde vi att knapersteka ett paket bacon som man strösslade över soppan vid serveringen.
image63

Var sparsam med färsk rosmarin, den är väldigt parafymerad i smaken, men lyfter ändå soppan helt klart.

200 g tortellini
1 röd paprika
5 dl grönsaksbuljong
1 krm torkad rosmarin eller en kvist färsk
5 dl mjölk
1 liten purjolök ca 10 cm (eller strunta i löken och häll ner ca 1 krm lökpulver i soppan ist.)
ca 100 g ädelost eller krämig gorgonzola
salt och peppar
ev ett paket bacon

Koka upp buljongen. Skölj och skär paprikan i tärningar. Lägg ner rosmarin, pasta och paprika i soppan och koka enligt anvisningarna på pastans förpackning. Det är stor skillnad på torkad och färsk pasta så håll koll! Späd med mjölken och koka upp. Skär osten i små bitar. Om man vill ha purjo så strimla den tunnt. Smält osten i soppan men undvik att koka soppan med osten i. Smaka av soppan med kryddor om det behövs och servera soppan toppad med purjolök och ev bacon.
Kort: vi provade färsk pasta till vår soppa men jag skulle nog ändå rekommendera den torkade för färsk klarar inte av kokning alls på samma sätt och blir lätt upplöst och geggig i en soppa. Spara den färska pastan till en annan typ av middag istället, här blir det mer slöseri.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0