Senapsgratinerad fisk

Detta är en enkel, lite underlig men god fiskrätt. Om man gillar senap. annars ska man hoppa över denna varianten! Vi lagar den alltid med en stark senap som heter Västervikssenap, söt, slät och riktigt stark. man kan välja annan senap, men viss sötma är att rekommendera och lika så styrka, annars kan det faktiskt bli lite märkligt. undvik alltrå den vanliga slotts menlösa senap just i detta fallet.
Vi äter gärna pressad potatis till och lite gröna ärtor eller kokt brocoli. man kan behöva något som livar upp på talriken eftersom det är en ganska färglös rätt.
Vill man ha maten klar snabbare, koka eller micra fisken nästan klar innan gratineringen.

1 pkt fryst fisk
1 burk creme fraish, helfet
3-4 msk söt, stark senap
1-2 tsk pressad citron
salt och vitpeppar

Lägg fisken i en smord ugnsfast form. Blanda ihop senap, creme fraish, citronsaft och kryddor i en skål och bred över fisken. gratinera i 200 grader tills fisken är klar.
servera med kokt potatis, gärna pressad!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0