Nudelsallad med rostbiff

Detta är en matig varm sallad som man kan variera lite efter tycke och smak. Det går faktiskt fort att laga, relativt få gränsaker att skära och om man är lat så använder man färdigskivad rostbiff (UTAN grillkrydda på!), färdig sallad i påse och kör tomaterna hela...
Sist vi lagade den så glömde vi sesamfröna, men det det var gott ändå... De grönsaker man vill ha kan också varieras och salladssorten lika så. Om man är lite mer lyxig så kan man köpa motsvarande mängd entrecote eller ryggbiff och rosasteka och skiva, men vi tycker att det mest blir meckigt att få allt att klaffa, kanske enklare om man inte har ett stressigt schema och hungriga barn, men vi tycker att rostbiff fungerar jättebra! För dem som vill så kan lite extra soya eller mer dressing behövas.
image70


ca 400-500 gr kött ( det går med mindre också om det blir dyrt!)
2 msk sesamförn
ca 300 g champinjoner
1 paprika
10 cm purjolök
1 ask coctailtomater eller 2 vanliga tomater i bitar
1 påse blandad sallad
olja
salt o peppar
1 dl färdig Teryakisås
4 msk neutral olja
äggnudlar till 4 personer (beror på hur hungrig man är)

Rosta sesamfröna.
Skär svamp, paprika och purjolök  i lagom stora bitar och strimlor.
Skär köttet i strimlor.
Koka upp vattnet till nudlarna
Blanda dressingen (teryakisåsen o oljan)
Bottna en sallasskål med salladen och tomaterna i halvor.
Fräs grönsakerna i lite olja och koka nudlarna enligt anvisningen på paketet.
Blanda grönsaker, nudlar och sallad med dressingen och toppa med sesamfrön och kött.
Servera genast.

Som variation så kan man använda squash, babymajs, gul eller röd lök, romansallad mm.
Vill man ha biff så stek biffen hastigt så att kärnan är rosa, låt vila någon minut och skär sedan i strimlor och lägg på salladen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0