Citronsmakande kyckling

Vi var lite innovativa idag och provade en ny rätt. Gott! Och lätt. Barnen älskar kyckling så det var rena rama hiten. Digitalkameran är urladdad så några bilder får ni inte, men ett recept i alla fall. Detta kallar jag lat-mat. Inte för att det går så himla fort, men för att det kräver en väldigt liten arbetsinsats. Det mesta sköter sig liksom självt så att man kan passa på att julpyssla lite medan köket luktar kyckling. Obs, kolla så att skinnet inte bränner vid pga honungen, man kan behöva täcka ytan med lite folie, men ta av den de sista minutrarna för en krispigare yta.

1 kg kyckling, en hel styckad i portionsbitar eller tex en påse kycklingklubbor, ganska prisvärt.
2-3 citroner
3 msk honung
50 g margarin
1 kvist färsk rosmarin
1 vitlöksklyfta

Till: jasminris

Sås:
1 burk creme fraish
ca 2 msk citronmajonäs
salt o peppar

Grönsaker

Tina kycklingen och lägg i en ugnsfast form. Pressa ur saften ur citronerna, om de är torra så använd alla tre, om inte så räcker det med två. Hacka vitlöken fint.
Smält margarinet, honungen och tillsätt vitlök och citronsaften i en kastrull. Repa ner rosmarin i såsen/marinaden och skeda över kycklingen varm. Låt marinera en liten stund.
Tillaga i ugenen på 220 grader i ca 1 h eller tills köttsaften är klar.
När det är halva tiden kvar på kycklingen så strta riset. Koka enligt anvisningarna på förp.
Blanda majonäsen med creme fraish och kryddor. Servera tillsammans med kyckling, ris och grönsaker.

Kommentarer
Postat av: Therese

Shit måste testa denna! :)

2009-04-04 @ 16:18:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0