Brocolisoppa

Min dotter HATAR brocoli, men av någon anledning så fungerar det med denna soppa. Härligt grön, god och krämig blir den och om man skär potatis och brocoli i mindre bitar så går det ganska fort att laga. Vi varierar oss mellan knaperstekt bacon och skivade ölkorvar som "topping" på soppan. Det blir lite extra salt och tuggit i den släta soppan på det sättet. En mixer (stav eller annan) behövs tycker jag, det är godast med denna typen av soppa slät. Konsistensen bestämmer man själv. Om man är osäker så slå av lite av kokvattnet, men spara det när du mixar och späd sedan till en konsistens som ni gillar! så slipper man gröt eller ännu värre, vatten!!!
En macka till så blir man mätt också och nu på hösten så kan en äpplekaka vara gott till efterrätt!

image71

3 stora potatisar
ca 400 - 500 g brocoli (färsk eller fryst)
10 cm purjolök, gärna det gröna
8 dl vatten
2-4 dl mjölk (beroende på önskad konsistens och färg, mer mjölk, blekare soppa)
2 tärningar grönsaksbuljong
vitpeppar
1 pkt bacon eller 2 ölkorvar till topping

Knaperstek finstrimlad bacon och låt rinna av på flera lager hushållspapper elelr skiva korven och lägg i en skål.
Skala och skär potatis i bitar. Koka upp vatten och buljong. Dela och ansa färsk brocoli, fryst kan läggas ner som den är. Tillsätt potatis, brocoli och skivad purjolök i vattnet och koka mjukt. Mixa (se ovan) och späd sedan soppan till önskad konsistens med kokvatten och sedan mjölk. Smaka av med salt, vitpeppar och ve en liiiten gnutta vtilökspulver. Servera med macka och topping att strö i sin soppa!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0